nedeľa 11. októbra 2009

udiarnička a pekárnička


Na množstvo otázok ohľadne malej prenosnej udiarničky a pekárničky je potrebné uviesť niekoľko informácii.

UDIAREŇ: Jedná sa o malú prenosnú udiarničku/viď.obrázok/,ktorá slúži na teplé údenie,to znamená že sa v nej dajú údiť a tepelne spracovať čerstvé ryby,kuracie alebo morčacie stehná.Princíp udenia je nasledovný:udiarnička sa vloží celá do krbovej komory záhradného krbu Golem ,kde sa rozloží oheň pod liatinovú platňu,ktorá je položená na trojnožke.Na liatinovú platňu sa nasypú piliny a tie sa prekryjú alobalom.Na alobal sa položí drôtená polička s čertvými rybami /predtým nasolené aspoň 2 hod/.To celé sa uzavrie nerezovým zvonom.Stopne sa cca 15 min/záleži od veľkosti ohňa pod liatinovou platňou/.A potom je vštko hotové,môžete konzumovať čerstvého údenača./kuracie stehná nasolené cca 12 hod sa udia 45 min./

PEKÁREŇ:Jedná sa o presne to isté zariadenie ako sa používa na udenie ,len miesto pilín ,alobalu a poličky sa na liatinovú platňu položí keramický tanier s pripravenou picou.Celé sa prekryje nerezovým zvonom a cca 10 min máte čerstvú teplú picu vlastnoručne upečenú.

Upozornenie!

Nesmie sa používať jedno zariadenie aj ako pekárnička a aj ako udiareň .

Žiadne komentáre: